Glasnogovornik Ministarstva nacionalne obrane: Za nastavak sveobuhvatnog dijaloga s Kinom, SAD trebaju poduzeti iskrene korake

Ako Sjedinjene Američke Države žele provoditi pozitivan i konstruktivan dijalog i razmjene s Kinom, moraju pokazati iskrenost praktičnim djelima, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva nacionalne obrane.

Sjedinjene Američke Države trebale bi ozbiljno poštivati temeljne interese i glavne brige Kine te aktivno stvarati uvjete i atmosferu za vraćanje bilateralnih vojnih odnosa na ispravan put, rekao je glasnogovornik Tan Kefei, odgovarajući na medijske upite tijekom tiskovne konferencije.

Glasnogovornik je rekao kako je kinesko otkazivanje triju razmjena između dviju vojski bila nužna protumjera protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su bezobzirno stvorile veliku krizu i ozbiljno potkopale suverenitet i teritorijalni integritet Kine. “Uzrok i posljedica su jasni i SAD to znaju”, dodao je.

“Kina pridaje veliku važnost razvoju kinesko-američkih vojnih odnosa, a komunikacija između dviju vojski na radnoj razini nikada nije prekinuta”, rekao je glasnogovornik.

“Međutim, SAD ne mogu nastojati obnoviti dijalog i razmjene s Kinom na sveobuhvatan način, dok u isto vrijeme neprestano nanose štetu kineskim interesima i uz to zbunjuju cijelu priču i okrivljuju Kinu za otkazivanje nekih vojnih razmjena,“ rekao je Tan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.