Kina će u 2023. sniziti ukupnu carinsku razinu na 7,3%

Foto: VCG

Kina će u 2023. prilagoditi uvozne i izvozne carine na neke proizvode, kako bi bolje podržala državnu strategiju “dvostrukog optjecaja”, priopćile su u četvrtak carinske vlasti.

Nakon najnovijih prilagodbi, ukupna kineska carinska razina za iduću godinu smanjit će se sa 7,4% na 7,3%, priopćilo je Povjerenstvo za carine Državnog vijeća.

Kako bi bolje iskoristila domaće i međunarodne resurse, Kina će od 1. siječnja sljedeće godine uvesti privremenu poreznu stopu na uvoz nižu od stope carine “najpovlaštenije nacije” na 1020 artikala. Država će također od 1. srpnja smanjiti stopu poreza “najpovlaštenije nacije” na 62 proizvoda informacijske tehnologije.

Kina će uvesti nulte carine na sirovine za neke lijekove za liječenje bolesti COVID-19 i raka te na lijekove za ublažavanje bolova od raka, kako bi olakšala financijski teret pacijenata. Osim toga, smanjit će se uvozne carine na određene medicinske potrepštine.

Povjerenstvo za carine priopćilo je kako su promjene carinske stope pogodne za promicanje otvaranja na visokoj razini i poboljšanje kvalitete gospodarskih veza Kine sa svijetom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.