Što su zapadni mediji (namjerno) propustili izvještavajući o stvarnosti COVID-19 u Kini

Ako vijesti o COVID-19 dobivate samo iz zapadnih medija, mogli biste povjerovati da je kinesko gospodarstvo u problemima i da mjere za spašavanje života nisu na mjestu.

Međutim, stvarnost COVID-19 u Kini razlikuje se od onoga što oni izvještavaju. Život i posao ubrzavaju se diljem zemlje kao rezultat široko rasprostranjene prilagodbe u odgovoru na epidemiju.

Kineska prevencija i kontrola epidemije ušla je u novu fazu unatoč činjenici da su neki zapadni mediji promjenu okarakterizirali kao “brzu” i “dramatičnu”, zanemarujući činjenicu da je Kina promijenila svoju strategiju odgovora na temelju sveobuhvatne procjene mutacije virusa, situacije s COVID-om i tekućih napora odgovora.

Li Bin, zamjenik čelnika Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva (NHC), rekao je da su različiti čimbenici stvorili uvjete potrebne za najnoviju prilagodbu u upravljanju novom koronavirusnom infekcijom.

“To ni na koji način ne znači puštanje virusa ili potpuno odustajanje od mjera prevencije i kontrole”, rekao je Li. “Kina će nastaviti poboljšavati upravljanje, usluge i jamstva.”

Tijekom protekle tri godine Kina je učinkovito odgovorila na pet globalnih valova COVID-a i izbjegla širene infekcije izvornim sojem i Delta varijantom, koji su relativno patogeniji od ostalih varijanti.

Tijekom borbe protiv COVID-19, Kina je učinkovito koordinirala odgovor na COVID-19 s ekonomskim i društvenim razvojem i poboljšavala politiku odgovora u svjetlu razvoja situacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.