Xi Jinping sastao se s Vladimirom Putinom putem videoveze

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se 30. prosinca putem videoveze u Pekingu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Prema Xiju, uz zajedničko vodstvo dvojice čelnika, sveobuhvatni strateški i suradničko-partnerski odnosi Kine i Rusije u novoj eri postaju sve jači i življi, a vrijednost suradnje dviju zemalja pokazuje se kao najbolja moguća. Suočene sa složenim situacijama na međunarodnoj sceni, Kina i Rusija trebaju inzistirati na početnoj volji za suradnjom i zadržati odluku o strateškoj suradnji, kako bi narodi dviju zemalja ostvarili veće interese i svjetsku stabilnost.

Putin je najavio da mu je drago što dvije zemlje nastavljaju prijateljsku tradiciju. Prema njegovim riječima, bilateralni odnosi Kine i Rusije zadržali su dobru i prijateljsku tendenciju u ozbiljnim globalnim promjenama, međunarodna suradnja dviju zemalja je proširena i ojačana. Putin je izrazio uvjerenje da će dvije zemlje nastaviti jačati kontakte uz poboljšanje protumjera protiv COVID-19 u Kini. Rusija pozitivno ocjenjuje napore Kine da zaštiti svjetski mir i pravdu, dodao je Putin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.