Kinesko tržište potrošnje otvara se nakon promjene odgovora na COVID-19

Uz posljednju kinesku optimizaciju odgovora na COVID-19, restorani, trgovački centri i kina diljem zemlje ponovno su otvoreni i izvijestili su o rastućem potrošačkom prometu, znak za koji stručnjaci vjeruju da obećava oživljavanje tržišta potrošnje u zemlji 2023. godine.

U Pekingu su se gomile ljudi tiskale ispred restorana u trgovačkim četvrtima, čekajući na mjesta tijekom špice. Popularne zalogajnice zabilježile su više od 80 posto prometa kupaca u usporedbi s uobičajenim terminima, a neke su čak imale i pune prostore.

Ista stvar vrijedi i za kina. Osoblje kina potvrdilo je da se posjećenost nekih kina u Pekingu vratila na 75 posto uobičajene razine. Očekuje se da će kina biti svjedoci većeg broja gledatelja filma s približavanjem Nove godine i Blagdana proljeća.

Zamah oporavka potrošnje dodatno je potaknut procvatom industrije snijega i leda u prvoj snježnoj sezoni nakon završetka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. Podaci online pružatelja turističkih usluga Trip.com Group pokazuju da su rezervacije za hotele povezane sa skijaškim mjestima u Pekingu porasle 99 posto iz tjedna u tjedan od 19. do 23. prosinca.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.