Glasnogovornica: Kina otvoreno dijeli informacije i podatke o COVID-u

Kina stalno održava blisku komunikaciju sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO-om) i dijeli informacije i podatke o epidemiji na pravodoban, otvoren i transparentan način u skladu sa zakonom, rekla je u četvrtak glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica Mao Ning navedeno je rekla na dnevnoj tiskovnoj konferenciji odgovarajući na povezano pitanje, dodajući kako će nakon prilagodbe kineske politike odgovora na COVID-19, Kina nastaviti provoditi tehničke razmjene i druge aktivnosti sa SZO-om.

Otkako je COVID počeo, Kina dijeli informacije i podatke s međunarodnom zajednicom na otvoren i transparentan način. Kina je podijelila sekvencu genoma virusa prvom prilikom, dajući važan doprinos istraživanju i razvoju lijekova i cjepiva u zemljama diljem svijeta, rekla je Mao.

Nakon što je nedavno prilagodila mjere odgovora na COVID-19, Kina je održala nekoliko tehničkih sastanaka sa SZO-om, rekla je.

Trenutno je situacija u vezi s COVID-om u Kini pod kontrolom. Dok Kina prilagođava svoju politiku odgovora na COVID-19, nastavit će provoditi aktivnosti poput tehničkih razmjena sa SZO-om. Nadamo se da će Tajništvo SZO-a zauzeti znanstveno utemeljen, objektivan i pravedan stav i imati pozitivnu ulogu u rješavanju pandemije na globalnoj razini, dodala je Mao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.