Kina optimizira propise o putovanjima između kopna i Hong Konga i Makaa

Foto: VCG

Kina će od 8. siječnja optimizirati propise o putovanjima između kopna i Hong Konga i Makaa, priopćio je u četvrtak Ured za poslove Hong Konga i Makaa Državnog vijeća.

Ured je citirao dokument koji je objavila združena ekipa za prevenciju i kontrolu bolesti COVID-19 Državnog vijeća, u kojem je navedeno da će putnici iz Hong Konga trebati negativan rezultat testa nukleinske kiseline na bolest COVID-19 napravljen do 48 sati prije putovanja. Nakon dolaska neće morati napraviti drugi test nukleinske kiseline.

Ako se putnici iz Hong Konga prijave ili se zateknu sa simptomima kao što je groznica, carinske vlasti će od njih zatražiti da naprave antigenski test. Pozitivni na testu trebat će boraviti u karanteni kod kuće radi kućne njege ili im će im se savjetovati odlazak u bolnicu, ovisno o težini simptoma.

Putnici iz Makaa neće se morati podvrgavati nikakvom testu ako nisu putovali u inozemstvo sedam dana prije putovanja na kopno, navedeno je u dokumentu. Mjere karantene za osobe koje putuju iz Makaa na kopno neće se promijeniti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.