Kineski ministar vanjskih poslova u autoriziranom članku u Washington Postu naglasio važnost stabilnih odnosa Kine i SAD-a

Foto: Visual People

Kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang napisao je u autoriziranom članku objavljenom u srijedu u Washington Postu da “budućnost planeta ovisi” o stabilnim kinesko-američkim odnosima.

Prisjećajući se svojih posjeta u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i interakcija s dužnosnicima, znanstvenicima, poslovnim ljudima, medijima i običnim Amerikancima, Qin je rekao kako će njegov mandat veleposlanika u Sjedinjenim Američkim Državama “osigurati nepogrešivu snagu za mene kao diplomata. Idući naprijed, razvoj kinesko-američkih odnosa ostat će moja važna misija na novom položaju.”

“Svijet je dovoljno širok da se Kina i Sjedinjene Američke Države razvijaju i napreduju. Uspjesi naših dviju zemalja zajedničke su prilike, a ne izazovi u kojima pobjednik uzima sve. Ne smijemo dopustiti da predrasude ili pogrešna percepcija izazovu konfrontaciju ili sukob između naših velikih naroda.

Za postizanje tog cilja, rekao je, “potreban je ustrajan trud svih”, dodavši kako će “povijest dokazati da je ono što smo započeli bitno i vrijedno truda”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.