RCK UTŠO na 8. WineOS-u

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek četvrtak 12., petak 13. i subotu 14. siječnja 2023., u okviru projekta VirtuOS aktivno sudjeluje na 8. Festivalu vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, koji se održava u dvorani Gradski vrt. Manifestacija je po svojoj veličini i značaju najvažniji događaj te vrste na istoku Hrvatske te je postala važna za bolju promociju proizvođača vina i podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti njegovanja i unapređenja kulture stola.

Veliko nam je zadovoljstvo da naši učenici, nastavnici i mentori kod poslodavaca dobiju mogućnost da uče temeljeno na radu. WineOS je izuzetna manifestacija i uvod u bitnu granu selektivnog turizma koji mi u ovom dijelu Hrvatske nastojimo razvijati. Regionalni centar kompetentnosti ima ulogu da obrazovanje približi poslodavcima i zbog toga nam je izuzetno bitno da smo prepoznati kao dionici ovogodišnjeg WineOS-a”, istaknula je na konferenciji za novinare Dorotea Telarović, voditeljica projekta RCK VirtuOS.

Ljubitelji vina i delicija moći će uživati u vinima i delicijama istoka Hrvatske te brojnih gostiju iz drugih hrvatskih regija i inozemstva na gotovo 1.900 četvornih metara izložbenog prostora. I ovaj će put biti raznih sadržaja koji će zadovoljiti posjetitelje i poslovne goste. Posjetitelji će i ovom prilikom imati prigodu obići 90-ak izlagačkih mjesta na kojima će se predstaviti više od stotinu proizvođača. Oba dana održavanja sajma za posjetitelje su pripremljena i razna popratna događanja na koja su, vjerujemo, gosti i navikli.

Svoj ćemo doprinos dati kroz promociju strukovnih zanimanja kako bi široj javnosti približili što to ugostiteljsko – turistička zanimanja pružaju i na koji način aktivnim uključivanjem u tržište rada mogu generirati razvoj turizma, a s druge strane da se dodatno povežemo s izlagačima, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, te drugim institucijama kako bi dodatno osnažili našu suradnju i vidjeli koji su to obrazovni programi koje trebamo. WineOS će biti prilika za predstavljanje obrazovnih programa koji su razvijeni upravo sukladno potrebama poslodavaca. Moramo svi raditi zajedno kako bi edukacija bila dio velikih manifestacija i veseli me što smo se pridružili renomiranim radionicama koje WineOS nudi i dat ćemo sve od sebe.”, naglasila je Dorotea Telarović.

Riječ je o festivalu koji privlači velik broj posjetitelja i generira razvoj turizma, kao izuzetno važne grane gospodarstva. Upravo ovakvi sadržaji, s bogatom eno i gastro ponudom mogu biti razlog dolaska u destinaciju. Tu i mi iz Ugostiteljsko-turističke škole svakako imamo što pokazati.

Ovogodišnji WineOS sljubljuje se i s našim novim programom obrazovanja. Naime, u sklopu projekta: UP.03.3.1.05.0006 RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, Ugostiteljsko – turistička škola u Osijeku upisuje polaznike u program obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja „Sommelier regionalnih vina“.

AKTIVNOSTI RCK UTŠO na WineOS-u 2023.

Posjetite nas na izlagačkom prostoru na sajmu WineOS u okviru kojeg ćemo predstaviti RCK VirtuOS –  obrazovne programe i RCK aktivnosti, Ugostiteljsko-turističku školu i Srednju strukovnu školu Antuna Horvata iz Đakova.

Učenicima i nastavnicima iz Osijeka, Đakova i Vinkovaca dogovoren je organizirani obilazak WineOS-a, edukativna radionica i predstavljanje vinara.

Nastavnici i mentori će se stručno usavršavati na WineOS 2023. specijaliziranim radionicama, koje se održavaju od četvrtka do subote:

 

Četvrtak, 12. siječnja 2023. godine

16,30 sati – Klaudio Jurčić – Moja prijateljstva s vinarima

18,00 sati – Kopar, vertikala ponajboljeg mađarskog crnjaka Attile Gerea

 

Petak, 13. siječnja 2023. godine

13:00 – 19:00 sati 13,00 sati – Sve Kozlovićeve malvazije

14,30 sati – Uroboros, vino koje pomiče granice mogućeg

16,00 sati – Omnibus Lector – chardonnay za najbolju vinsku psihoterapiju

17,30 sati – Umčani – Maleno selo vinskih remek-djela

 

Subota, 14. siječnja 2023. godine,

13,00 sati – Grgićev Pošip, vino koje je promijenilo odnos prema toj sorti

14,30 sati – Morski Ego Joze Galića

16,00 sati – Maurer i kadarka – od gravitacije i rock’n’rolla do vinograda iz 1880.

17,30 sati – Zašto je Nuićev Trnjak najbolji hercegovački crnjak?

Dok će se tijekom cijelog sajma u vremenu od 15:00 – 19:00 sati kontinuirano provoditi aktivnosti promocije strukovnih zanimanja – konobar, kuhar, slastičar, sommelier, promotor i druga, od postava na izložbenom prostoru, preko sudjelovanja na vinskim radionicama i prezentacije dekantiranja, do provedbe aktivnosti s izlagačima i tijekom cooking show programa.

Dođite i uvjerite se.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.