Zemlje nakon ukidanja graničnih kontrola u vezi s bolešću COVID-19 privlače kineske putnike putem interneta

Zemlje diljem svijeta oduševljene su perspektivom milijuna kineskih turista koji se vraćaju nakon tri godine graničnih kontrola uvedenih zbog bolesti COVID-19 koje su ukinute u nedjelju.

Ograničenja, uvedena zbog izbijanja pandemije, službeno su ukinuta 8. siječnja, što se poklopilo s početkom kineske novogodišnje gužve u putovanjima 2023. godine. Tijekom blagdanske sezone koja kulminira sedmodnevnim praznicima koji će započeti 21. siječnja. mogle bi se ostvariti milijarde putovanja  u zemlji i inozemstvu

Vlade diljem svijeta nisu gubile vrijeme u šarmiranju perspektivnih kineskih turista uoči nedjeljnog ponovnog otvaranja, objavljujući fotografije i videozapise poznatih turističkih atrakcija po Weibu, kineskoj mreži sličnoj Twitteru.

“Kineski prijatelji, Francuska vas dočekuje raširenih ruku”, poručilo je francusko veleposlanstvo na Weibu uz nekoliko fotografija koje prikazuju atrakcije nacionalnog ponosa domaćina Olimpijskih igara 2024. Korisnici Weiba zasuli su objavu s 26 000 palaca gore.

“Čudesni Tajland čekao vas je tri godine”, glasi Weibo post nacionalnog turističkog ureda te jugoistočne azijske zemlje, koji također sadrži hashtag koji se može prevesti kao: “Kina uredno obnavlja odlazna putovanja.”

1 KOMENTAR

  1. Kroz rad u turističkom sektoru upoznata sam s brojem kineskih turista koji dolaze u Hrvatsku. Riječ je o značajnom porastu unatrag nekoliko godina, i približava se brojci od 200 tisuća. Te bi brojke bile veće jer najveći dio kineskih turista dolazi bez ikakve značajnije uloge lokalnih turističkih agencija iz Hrvatske, već onih kineskih ili agencija iz zemalja u okruženju. Kao i mene Kineze oduševljavaju obilasci kulturnih znamenitosti i prirodnih fenomena u Hrvatskoj, ali kod nas im nedostaju foto ture i specijalizirane ture koje bi im omogućile obilježavanje naših prirodnih bogatstava i kulturnih znamenitosti na društvenim mrežama, koje vrve digitalnim zapisima destinacija koje kineski turisti posjećuju. Kako bismo hrvatsku turističku ponudu učinili još boljom te time privukli što veći broj kineskih turista smatram kako prvo treba uvidjeti tko su kineski turisti i što su njihovi motivi turističkih kretanja. Pozdrav iz Splita!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.