Kina pozvala SAD da podijele podatke o podsoju XBB.1.5

Foto: VCG

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao je u ponedjeljak da bi Sjedinjene Američke Države trebale pravovremeno, otvoreno i transparentno dijeliti domaće informacije i podatke o bolesti COVID-19, s obzirom na brzo širenje omikronovog podsoja XBB.1.5.

Wang je navedeno rekao na redovnoj tiskovnoj konferenciji, odgovarajući na pitanje jesu li Sjedinjene Američke Države podijelile relevantne informacije i podatke s Kinom.

Prema otvorenim podacima o bolesti COVID-19 Globalne inicijative za dijeljenje svih podataka o gripi, gotovo svi sojevi virusa SARS-CoV-2 i njihovi ogranci prevladavali su u Sjedinjenim Državama u roku od tri godine od početnog izbijanja, rekao je Wang, napominjući kako su Sjedinjene Američke Države jedna od zemalja s najvećim brojem sojeva virusa SARS-CoV-2.

“Sjedinjene Američke Države trebala bi dijeliti domaće informacije i podatke o bolesti COVID-19 sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i međunarodnom zajednicom na pravovremen, otvoren i transparentan način te poduzeti učinkovite mjere za sprječavanje daljnjeg širenja virusa”, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.