Kineski ministar vanjskih poslova telefonski razgovarao s ruskim kolegom

Foto: VCG

Kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang u ponedjeljak je telefonski razgovarao s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom na njegov zahtjev.

Pod strateškim vodstvom šefova dviju država, kinesko-rusko sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije za novo doba održalo je razvoj na visokoj razini, razmjene i suradnja u raznim područjima su produbljene, a narodna podrška bilateralnom prijateljstvu neprestano se učvršćuje, rekao je Qin.

Rekao je da se kinesko-ruski odnosi temelje na načelu na sklapanja saveza, nekonfrontacije i neusmjeravanja na treću stranu, istaknuvši kako je Kina spremna surađivati s Rusijom na provedbi važnog konsenzusa koji su postigli čelnici dviju zemalja i neprestano unaprjeđivati međusobne odnose.

Lavrov je čestitao Qinu na preuzimanju dužnosti kineskog ministra vanjskih poslova i izrazio očekivanje da će s Qinom izgraditi dobre radne odnose kako bi ministarstva vanjskih poslova dviju zemalja nastavila blisku suradnju, zajednički provodila važan konsenzus koji su postigli čelnici dviju države i potaknula nova postignuća u rusko-kineskom sveobuhvatnom strateškom partnerstvu koordinacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.