Predsjednici Kine i Češke održali virtualni sastanak

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u ponedjeljak putem video veze s češkim predsjednikom Milošem Zemanom.

Xi je rekao kako Kina pridaje važnost razvoju bilateralnih odnosa, smatra Češku važnim strateškim partnerom i voljna je s njom surađivati na promicanju stabilnih i dalekosežnih bilateralnih odnosa te donijeti više dobrobiti dvama narodima.

Xi je pozvao obje države da budu čvrste u međusobnom poštovanju temeljnih interesa i glavnih briga te da podignu razinu i kvalitetu komunikacije, iskoriste potencijal komplementarnosti, prošire obostrano korisnu suradnju te unaprijedne kulturne i međuljudske razmjene.

Napomenuo je kako je europska politika prema Kini ostala stabilna te je izrazio nadu da će Češka nastaviti aktivno promicati suradnju Kine i zemalja srednje i istočne Europe te održiv i zdrav razvoj odnosa Kine i Europe.

Sa svoje strane, Zeman je rekao da je Češka spremna uložiti zajedničke napore s Kinom kako bi unaprijedili suradnju u području gospodarstva, trgovine i ulaganja, prevladali utjecaj pandemije bolesti COVID-19, obnovili razmjene osoblja i povećali vitalnost odnosa Češke i Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.