Prva kineska zrakoplovna industrijska baza započela s radom

Prva kineska komercijalna svemirska industrijska baza, nazvana “Svemirska industrijska baza CAS”, započela je s radom u južnoj Kini, s planiranim godišnjim proizvodnim kapacitetom od 30 nosećih raketa.

Baza, koja se uglavnom koristi za proizvodnju, testiranje i sastavljanje nosećih raketa na kruto i tekuće gorivo, pokriva područje od oko 40 hektara u četvrti Nansha u Guangzhouu, glavnom gradu južne kineske pokrajine Guangdong.

Yang Yiqiang, predsjednik i izvršni direktor Svemirske industrijske baze CAS, rekao je kako je baza počela graditi proizvodne kapacitete za raketne konstrukcije, koje se planiraju završiti do kraja 2023. godine.

Kina planira izvesti više od 60 misija lansiranja u svemir ove godine, priopćili su glavni svemirski izvođači u zemlji.

Kineska svemirsko-zrakoplovna znanstvena i tehnološka korporacija, glavni izvođač kineskog svemirskog programa, objavila je ranije ovog mjeseca da u 2023. godini planira više od 50 zrakoplovno-svemirskih zadataka.

1 KOMENTAR

  1. Šaljem vam pozdrave iz Istre. U Istarskom svemirskom programu, Astronomske udruge Vidulini, svoje mjesto pod zvijezdama pronašli su ljudi slobodnog uma. Ovisno o konkretnim zadacima, programima, eksperimentima uključuje se manji ili veći broj ljudi, od učenika i studenata, preko inženjera i profesora do magistara i doktora nauka, od osnovne škole, srednje škole, fakulteta, odnosno dio tima su zapravo svi koji osjete dašak svemira. Autonomne bespilotne letjelice pod zajedničkim nazivom Histrion, različitih tipova i tehničkih generacija naš su zadatak na putu ka svemiru. Ove letjelice sa mnoštvom elektronike te korisnim teretom, eksperimentima s područja biologije, kemije, fizike, medicine pomoću specijalnih balona šaljemo visoko u stratosferu, a neke od njih bile su na visinama i od preko 40.000 metara. Naš naredni cilj je vlastita međuplanetarna misija na temeljima minijaturizacije i suradnje sa partnerima. Pozdravljam vas i do skorog viđenja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.