Čelnica WTTC-a: Globalna turistička industrija dobit će poticaj od kineskih putnika

Foto: Visual People

Glavna izvršna direktorica Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC-a, eng. World Travel and Tourism Council) optimistična je u vezi s oporavkom sektora od pandemije bolesti COVID-19 i očekuje eksponencijalni rast tijekom sljedećeg desetljeća, uglavnom zahvaljujući poticaju kineskih putnika koji dolaze u inozemstvo i stranih posjetitelja u Kini.

“Bila sam tamo (u Kini) mnogo puta… i divno je što svijet može raširiti ruke i ponovno poželjeti dobrodošlicu kineskim posjetiteljima”, rekla je Julia Simpson, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a.

“Prije pandemije putovanja i turizam na globalnoj su razini činili jedno od 10 radnih mjesta i jedan od 10 zarađenih dolara. To je stvarno značajan sektor, koji donosi mnogo gospodarskih koristi i radnih mjesta”, istaknula je Simpson u nedavnom video intervju za novinsku agenciju Xinhua.

“Svi znamo da je naš sektor bio ozbiljno oštećen pandemijom bolesti COVID-19. No, dobra je vijest da će se putovanja i turizam oporaviti i da će u sljedećih 10 godina gotovo rasti dvostruko brže od stope globalnog bruto domaćeg proizvoda (BDP-a),” rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.