Mladima s područja pogođenog potresom psihološkim savjetovanjima i edukacijom pomogla i osječka udruga SpiritusOS

Čak 11 radionica neformalne edukacije, od one kako se pripremiti za intervjuiranja za posao, preko e-mail bontona, edukacije iz financijske pismenosti te leadershipa i timskog rada organizirano je tijekom  prošle godine u okviru projekta “SOS Mladi”.

Iako je projekt bio namijenjen nezaposlenim osobama starosti do 30 godina i to s području pogođenog potresom (točnije Sisačko – moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije) u njega se uključila i osječka udruga SpiritusOS. Naime, projekt je osmišljen kao međuregionalna suradnja udruge Spiritus OS s Kutinskom organizacijom mladih (KOMA), a ostvaren je zahvaljujući dodijeljenim sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Osim neformalne edukacije, u okviru projekta razmišljalo se i o psihološkom zdravlju mladih u ovoj kategoriji, koji su zbog izloženosti stresu tijekom i nakon potresa posebno vulnerabilni, posebice ukoliko im je zbog nemogućnosti pronalaženja posla upitna i svakodnevna egzistencija. Stoga im je organizirano i individualno psihološko savjetovanje i tri grupne radionice čiji je cilj bio podići svijest o brizi za mentalno zdravlje.

Sve radionice bile su održane online i bile su potpuno besplatne, a za sigurno praćenje aktivnosti projekta sudionicima je bio osiguran i tablet uređaj. Cilj projekta koji je završio u prosincu 2022. bio je razviti poslovne i transverzalne vještine mladih te ih osnažiti za zapošljavanje. Kroz radionice je prošlo nekoliko desetaka mladih osoba.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.