Xi i predsjednik Angole razmijenili čestitke povodom 40. obljetnice diplomatskih veza

Foto: Visual People

Kineski predsjednik Xi Jinping u četvrtak je s angolskim predsjednikom Joaom Lourencom razmijenio čestitke povodom 40. obljetnice diplomatskih odnosa Kine i Angole.

Xi je u poruci istaknuo kako su Kina i Angola od uspostave diplomatskih veza prije 40 godina uvijek bile iskrene i prijateljski nastrojene jedna prema drugoj, zajedno radile te razumijevale i podržavale jedna drugu u pitanjima koja se tiču temeljnih interesa i glavnih zabrinutosti.

Kinesko-angolski odnosi trenutačno imaju snažan razvojni zamah, a bilateralna suradnja u raznim područjima daje plodonosne rezultate, donoseći opipljive dobrobiti građanima dviju zemalja, istaknuo je Xi.

Istaknuvši kako visoko cijeni razvoj bilateralnih odnosa, Xi je rekao da je spreman surađivati s Lourencom kako bi 40. obljetnicu diplomatskih veza iskoristili kao priliku za produbljivanje političkog međusobnog povjerenja, jačanje obostrano korisne suradnje, unaprjeđenje prijateljstva među ljudima i pisanje novog poglavlja u snažnom razvoju strateškog partnerstva Kine i Angole.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.