Ne upuštajte se u trgovinu kriptovalutama

Policija je još jednom upozorila građane da se zbog sve češćih prijevara ne upuštaju u internetsko trgovanje kriptovalutama, a jednu takvu pretrpjela je i bez nekoliko desetaka tisuća američkih dolara ostala 54-godišnja žena.

U policiji navode kako je ona otvorila korisnički račun na internetskoj platformi za trgovanje kriptovalutama te uplaćivala iznose prema uputi i posredovanju nepoznate osobe s kojom je kontaktirala preko društvenih mreža.

Prema tim uputama, od veljače do travnja prošle godine 54-godišnjakinja je kupovala kriptovalutu i uplaćivala više većih novčanih iznosa, a kada nije bila u mogućnosti podići dobitak, shvatila je da je prevarena.

Ukupno je uložila nekoliko desetaka tisuća američkih dolara, a nakon neisplate navodno zarađenih kriptovaluta od nje se tražilo da uplati proviziju te različite troškove u većim iznosima.

Svaka nevjerojatna ponuda o brzoj i lakoj zaradi, tvrde u policiji, trenutak je kada im se treba upaliti alarm, kao i činjenica da ih zovu nepoznati ljudi i znaju za njihov problem vezan uz neisplatu navodnog dobitka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.