Dani poslova u turizmu

U organizaciji  Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i partnera poput Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca u Dvorani Gradski vrt u Osijeku održani su „Dani poslova u turizmu“.

Cilj projekta je na jednom mjestu spojiti poslodavce s nezaposlenim osobama te upoznati javnost s mogućnostima zapošljavanja koje pruža turistički sektor, a njegov značaj potvrđuje i podatak HZZ-a Područne službe Osijek da je samo s njihove evidencije 1.200 osoba s područja Županije bilo na sezonskom radu na moru 2022. godine.

Na današnji susret nezaposlenih osoba i predstavnika 60 turističkih tvrtki i kompanija nazočnima su se obratili ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Josip Pavić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je da Osijek bilježi rekordne brojke u turizmu, zaposlenosti i smanjenju nezaposlenosti. – Prošle godine imali smo 4 posto više noćenja nego rekordne 2019. godine i 32 posto više nego 2021. godine. Tomu u prilog idu i mnogobrojne manifestacije na području grada Osijeka, poput nedavno završenog Adventa koji je drugu godinu zaredom proglašen najboljim i najuspješnijim u Hrvatskoj. Prošle godine Osijek je proglašen i najboljom kontinentalnom urbanom destinacijom. Nastavljamo dalje raditi kako bi ove brojke u budućnosti bile još bolje – kazao je gradonačelnik Radić.

Ovo je još jedno događanje kojim će mnogi naši nezaposleni građani naći sezonski posao i ostati u Hrvatskoj, što je na neki način dobro. Međutim, nadam se da u budućnosti neće biti potrebe za ovakvim događanjima jer moramo sve učiniti da građani koji ovdje žive, koji su tu rođeni i školovani, ostanu kao pojedinci i obitelji raditi i živjeti na području Slavonije, Baranje i Srijema. To je cilj i svi mi kao političari trebamo na tomu raditi, tomu stremiti, pa se nadam da ćemo s vremenom imati sve manje potrebe za traženjem radnog mjesta izvan istočne Hrvatske. Podaci o zaposlenosti, gospodarskom rastu i padu broja nezaposlenih u prethodnih nekoliko godina govore tomu u prilog, no daleko smo od toga, na tomu još moramo puno raditi. Bit ću najsretniji kada ćemo mi organizirati ovakvu manifestaciju i tražiti djelatnike za poslove u Slavoniji i Baranji – rekao je župan Ivan Anušić.

Više pročitajte na: OBŽ

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.