Kina iskoristila Blagdan proljeća za poticanje turizma i potrošnje

Foto: VCG

Užarena konkurencija oko posjetitelja za Blagdan proljeća vratila se u kineska turistička mjesta, trgovačke centre i kina, nakon završetka trogodišnjeg zatišja uzrokovanog pandemijom bolesti COVID-19.

Budući da je Kina nedavno smanjila razinu upravljanja bolešću COVID-19, oslobađajući nagomilanu potražnju za putovanjima, tijekom jednotjednih praznika za Blagdan proljeća koji su započeli u subotu ponovno su uočene legije turista diljem Kine.

Kao odgovor na to, lokalne vlasti i industrije organiziraju svečane aktivnosti, živahne sajmove i dijele kupone za kupovinu, u sveobuhvatnim naporima za poticanje dugo očekivanog oporavka od krize izazvane bolešću COVID-19.

Ovogodišnji praznici za Blagdan proljeća prvi su u tri godine tijekom kojih Kinezi nisu potaknuti na ostanak u mjestu boravka kako bi spriječili epidemiji velikih razmjera. Tijekom blagdana obično stotine milijuna Kineza putuju u svoje rodne gradove kako bi se ujedinili s obiteljima.

Očekuje se da će broj putovanja za ovogodišnji Blagdan proljeća dosegnuti 2,1 milijardu, gotovo dvostruko više nego prošle godine ili 70,3% u brojke iz 2019., priopćilo je Ministarstvo prometa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.