Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji

Kršćanska humanitarna udruga “Putevi milosti”, u srijedu 25. siječnja 2023. organizirala je posljednju, šestu podjelu paketa hrane i higijenskih potrepština u sklopu projekta “Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji”, koji se financira u okviru Operativnog programa za  hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije  (FEAD).

Projektnim aktivnostima nabavljeni su i podijeljeni hrana i higijenske potrepštine za najugroženije obitelji i pojedince na području pet hrvatskih županija i to: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Splitsko-dalmatinske županije.

Projektom se pomaže najugroženijim skupinama u našem društvu i to; socijalno ugroženim obiteljima, korisnicima socijalne pomoći čija primanja ne prelaze 1.000 kuna po članu obitelji, višečlanim obiteljima čiji je jedan član obitelji zaposlen i čija primanja ne prelaze 1.500 kuna po članu obitelji, te umirovljenicima čija primanja ne prelaze 1.500 kuna po članu obitelji.”, rekao je Krešo Žarković, predsjednik Kršćanske humanitarne udruge “Putevi milosti”.

 Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj, a odnosi se na ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1 (MD1 – nedostatak hrane), materijalne deprivacije tipa 2 (MD2 – nedostatak osnovne materijalne pomoći) te provedbu aktivnosti tehničke pomoći (TP).

 Drago mi je što možemo pomoći. Na svakoj smo podjeli paketa hrane i higijenskih potrepština imali 2 tisuće predstavnika članova kućanstava, a svaka je podjela bila osmišljena na način da 6 tisuća korisnika dobije artikle iz paketa pomoći”, istaknuo je Marko Cmrečnjak, administrativni tajnik na projektu “Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji”.

Projekt, odnosno distribucija pomoći za najpotrebitije odvijala se na deset distribucijskih mjesta: u Osječko-baranjskoj županiji – Osijek, Bizovac, Đakovo, Belišće, u Vukovarsko-srijemskoj županiji – Ilok, Babina Greda, u Požeško-slavonskoj županiji – Lipik i Čaglin, u Virovitičko-podravskoj županiji – Slatina te u Splitsko-dalmatinskoj županiji – Split. Osim navedenih distribucijski mjesta, podjela se odvijala i u pomoćnim distribucijskim mjestima: Antunovac, Čepin, Popovac, Beli manastir, Kneževi vinogradi, Ivankovo, Vukovar, Županja, Gunja, Štitar, Cerna, Gradište i Pleternica. Pakete nastoje dovesti što bliže korisnicima, u tu svrhu je nabavljeno teretno kombi vozilo kojim su dostavljali pakete starim, nemoćnim i bolesnim korisnicima koji ne mogu doći sami po svoje pakete. Projektom je bilo predviđeno ukupno 6 mjesečnih podjela hrane i higijenskih potrepština.

Čak je četvrtina hrvatskog stanovništva u riziku od siromaštva, a više od milijun i 750 tisuća ljudi teško spaja kraj s krajem što se posebno odnosi na umirovljenike. Ukoliko želite volontirati ili pak na neki drugi način pomoći obratite se Kršćanskoj humanitarnoj udruzi “Putevi milosti” koja prikuplja i prosljeđuje hranu, higijenske potrepštine, lijekove, pelene i kozmetiku za djecu i ostale potrepštine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.