Petog dana praznika za Blagdan proljeća ostvareno 35,3 milijuna putovanja

Foto: VCG

Kina je u srijedu zabilježila 73-postotni godišnji porast broja putovanja ostvarenih petog dana sedmodnevnih praznika za Blagdan proljeća, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo prometa.

Broj putovanja u srijedu je premašio brojku od 35,3 milijuna, no još uvijek je 38,2% niži od pretpandemijske razine u 2019.

Od ukupnog broja ostvareno je 8,59 milijuna putovanja vlakom, što je 73,6% više u odnosu na isto razdoblje lani, a 24,35 milijuna cestovnih putovanja, uz godišnji rast od 72,5%. U srijedu je također zabilježen porast od 70,3% u putovanjima zrakoplovom i od 102,3% u putovanjima vodenim putovima.

Prvi dan prvog lunarnog mjeseca je Blagdan proljeća i biti u društvu članova obitelji na prijelazu godine ritual je za kineski narod. Ovogodišnji Blagdan proljeća bio je 22. siječnja.

U posljednje dvije godine, većina Kineza nije radila tijekom blagdana zbog suzbijanja virusa, ali promjena u odgovoru države na COVID-19 donijela je promjenu.

Rastuća potražnja za putovanjima rezultat je nedavnog snižavanja razine upravljanja bolešću COVID-19 u Kini s klase A na klasu B. Pod upravljanjem klase B, putnici više ne moraju predočiti zdravstvene šifre i negativne rezultate testa nukleinske kiseline ili se podvrgnuti provjerama temperature pri ulasku na željezničke postaje i zračne luke.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.