Kineski i nizozemski ministri vanjskih poslova telefonski razgovarali

Foto: VCG

Kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang razgovarao je u ponedjeljak telefonom s nizozemskim zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Wopkeom Hoekstrom.

Tijekom razgovora, Qin je rekao kako se Kina raduje suradnji s Nizozemskom na provedbi važnog konsenzusa koji su postigli čelnici dviju zemalja, jačanju razmjena na svim razinama i postizanju novog napretka u odnosima Kine i Nizozemske.

Ključne značajke kinesko-nizozemskih odnosa su otvorenost i praktičnost, rekao je Qin, dodajući kako Kina ubrzava napore u promicanju visokokvalitetnog razvoja i otvaranja na visokoj razini, što će donijeti veće mogućnosti za suradnju Kine i Nizozemske.

Kina je, rekao je Qin, spremna raditi s Nizozemskom na jačanju suradnje u multilateralnim područjima, podršci 28. izdanju Konferencije stranaka (COP28) Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama klime u postizanju pozitivnih rezultata, održavanju stabilnosti međunarodnih industrijskih i opskrbnih lanaca te promicanju otvorenog i uređenog, a ne fragmentiranog i kaotičnog, međunarodnog trgovinskog okruženja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.