Kinesko internetsko maloprodajno tržište bilježilo stabilan rast u 2022., s rastom prodaje od 4%

Foto: VCG

Kinesko internetsko maloprodajno tržište zabilježilo je stabilan rast u 2022., s porastom internetske maloprodaje za 4% na godišnjoj razini na gotovo 13,8 trilijuna juana (2,04 trilijuna dolara), pokazali su podaci Nacionalnog zavoda za statistiku (NBS) koje je u ponedjeljak citiralo kinesko Ministarstvo trgovine.

Analiza je pokazala da je internetska maloprodaja fizičke robe porasla za 6,2% na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.

Nacionalna internetska maloprodaja poljoprivrednih proizvoda porasla je prošle godine za 9,2% na 531 milijardu juana, što je za 6,4 postotna boda više nego u 2021., istaknulo je ministarstvo.

Istovremeno, vrijednost kineske prekogranične e-trgovine dosegla je 2,11 trilijuna juana, što je povećanje od 9,8% na godišnjoj razini, navelo je Ministarstvo trgovine, pozivajući se na podatke Nacionalnog zavoda za statistiku.

Ukupna kineska maloprodaja robe široke potrošnje prošle je godine pala za 0,2% u usporedbi s prethodnom godinom, no podaci iz prosinca pokazuju oporavak potrošnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.