Nacionalni zavod za statistiku: Kineska industrijska dobit pala za 4% u 2022.

Foto: VCG

Profiti velikih kineskih industrijskih tvrtki pali su 4% na godišnjoj razini u 2022., pokazali su u utorak podaci Nacionalnog zavoda za statistiku.

Industrijske tvrtke s godišnjim glavnim poslovnim prihodom od najmanje 20 milijuna juana (3 milijuna USD) ostvarile su zajedničku dobit od 8,4 bilijuna juana u 2022., dok su im zajednički prihodi porasli za 5,9% posto na godišnjoj razini na 137,9 bilijuna juana.

Ukupno 21 od 41 velike industrije zabilježile su rast dobiti prošle godine, priopćio je zavod. Sektor istraživanja nafte i plina zabilježio je porast dobiti od 110%, dok je industrija rudarstva i pranja ugljena zabilježila porast od 44%.

Viši statističarka zavoda Zhu Hong rekla je da je ukupni pad industrijske dobiti uglavnom posljedica oštrog pada zarade u industrijama prerade željeza i čelika, prerade nafte i proizvodnje cjepiva.

Unatoč padu, struktura poslovne dobiti industrijskih tvrtki nastavila se poboljšavati, no oporavak njihove profitabilnosti i dalje je suočen s izazovima neizvjesnosti na domaćem i međunarodnom planu, rekla je Zhu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.