Dužnosnik: Kina je voljna promicati gospodarsku i trgovinsku suradnju s Australijom

Foto: VCG

Kina je spremna raditi s Australijom na proširenju suradnje i upravljanju razlikama u skladu s važnim konsenzusom između čelnika dviju zemalja, kako bi potaknuli bilateralnu gospodarsku i trgovinsku suradnju, rekao je u četvrtak dužnosnik Ministarstva trgovine.

Yang Tao je na tiskovnoj konferenciji rekao kako je sastanak čelnika država na Baliju u Indoneziji ukazao na put za poboljšanje odnosa Kine i Australije.

Odgovarajući na pitanje medija o tome hoće li Kina ukinuti trgovinska ograničenja za australski pamuk, jastoge, vino i ječam, Yang je rekao kako se kineske inspekcijske i karantenske mjere i trgovinski pravni lijekovi strogo pridržavaju domaćih zakona i pravila Svjetske trgovinske organizacije te je očito neprimjereno i krivo protumačiti ih kao restriktivne mjere.

Naglašavajući kako većinu kinesko-australske trgovine čine poduzeća, Yang je rekao da tvrtke u dvjema zemljama samostalno donose poslovne odluke, na temelju potražnje i tržišnih uvjeta.

Yang je također rekao kako će kineski ministar trgovine Wang Wentao i australski ministar trgovine Don Farrell održati video razgovore sljedeći tjedan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.