Kina dodala 18 mjesta na popis močvara od međunarodne važnosti

Foto: VCG

Osamnaest močvara u Kini proglašeno je u 2022. godini močvarama od međunarodne važnosti prema Ramsarskoj konvenciji o močvarama, objavila je Nacionalna uprava za šume i travnjake u četvrtak povodom 27. Svjetskog dana močvarnih staništa.

Osamnaest novih lokacija uključuje močvarno područje Jezera divljih pataka u Pekingu, devet zavoja i 18 prijevoja na planini Širi Khingan te močvarno područje jezera Baima u Huai’anu u pokrajini Jiangsu.

Nakon širenja, kineska močvarna područja od međunarodnog značaja obuhvaćaju 82 mjesta i pokrivaju površinu od 7,647 milijuna hektara, četvrtu najveću u svijetu, priopćila je Nacionalna uprava za šume i travnjake.

Kao važna sudionica, prinosnica i predvodnica globalne zaštite i obnove močvara, Kina je obećala da će ispuniti svoje obveze prema Konvenciji o močvarama, nastaviti jačati očuvanje autentičnosti i cjelovitosti močvara, provoditi nacionalno planiranje zaštite močvara i velike projekte zaštite močvara, uključiti važnija močvarna područja u upravljanje prirodnim rezervatima i unaprijediti međunarodnu platformu za razmjenu i suradnju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.