Wang Yi naglasio jačanje jedinstva pod stijegom UN-a

Foto: VCG

Današnji je svijet pun neizvjesnosti i nestabilnosti i sve zemlje moraju visoko držati stijeg Ujedinjenih naroda (UN-a) i ujediniti se u odgovoru, rekao je Wang Yi, direktor Ureda Komisije za vanjske poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine. (KPK-e) .

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK-e, navedeno je rekao u četvrtak na sastanku s gostujućim predsjednikom 77. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda Csabom Korosijem u Pekingu.

Kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, Kina je uvijek bila nepokolebljiva podržavateljica i aktivna prinosnica zalaganjima UN-a, rekao je.

Napominjući kako se svijet suočava s unilateralizmom, protekcionizmom i hegemonizmom, rekao je da je Kina spremna raditi s drugim zemljama kako bi čvrsto poduprli međunarodni sustav u čijem je središtu UN i međunarodni poredak temeljen na ciljevima i načelima Povelje UN-a.

Kina će nastaviti pružati čvrstu potporu UN-u i spremna je povećati suradnju s UN-om u provedbi Globalne razvojne inicijative i Globalne sigurnosne inicijative, unaprjeđivanju UN-ovog Programa za održivi razvoj do 2030. i zajedničkom rješavanju globalnih izazova kao što su vodni resursi, klimatske promjene i bioraznolikost, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.