Kineski premijer susreo se s predsjednikom Generalne skupštine UN-a

Kineski premijer Li Keqiang sastao se u petak u Pekingu s Csabom Korosijem, predsjednikom 77. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda (UNGA).

Napominjući da je kineski predsjednik Xi Jinping rekao da je Kina predana multilateralizmu i očuvanju međunarodnog sustava u čijem središtu su Ujedinjeni narodi, Li je rekao da je Kina spremna raditi sa svim stranama na održavanju svrhe i načela Povelje UN-a, međunarodnog prava i osnovne norme kojima se uređuju međunarodni odnosi.

Kina će ostati predana pravom smjeru ekonomske globalizacije i multipolarnog svijeta te će čuvati svjetski mir i stabilnost, dodao je Li.

Rekao je da će, kao članica utemeljiteljica UN-a i stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, Kina, kao i uvijek, aktivno podupirati i sudjelovati u radu UN-a, jačati koordinaciju i suradnju u područjima kao što su održivi razvoj, klimatske promjene, vodni resursi i reforma UN-a, te zajednički odgovoriti na globalne izazove.

Li je rekao da je Kina branitelj i sudionik postojećeg međunarodnog poretka, kao i korisnik i promicatelj globalne otvorenosti.

Korosi je rekao da se UN nada produbljivanju prijateljstva i suradnje s Kinom kako bi se zajednički uhvatili u koštac s političkom, gospodarskom, ekološkom, vodnom i humanitarnom krizom s kojom se svijet danas suočava, postigli održivi razvoj i unaprijedili reforme temeljene na znanstvenim mehanizmima donošenja odluka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.