U Osijeku počeo Wandercon, najveći gaming event u regiji

Osječka dvorana Gradski vrt do 5. veljače 2023. domaćin je Wandercona – u produkcijskom smislu najvećeg regionalnog okupljanja gamera, e-sportaša i gamerskih influencera.

U Osijek su stigli poznati gaming influenceri, youtuberi i streameri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije, Mađarske i Crne Gore – čija zajednička publika broji oko 10 milijuna pratitelja.

Program se održava na tri odvojene pozornice s 326 četvornih metara LED ekrana. Igraju se Fortnite, League of Legends, Stumble guys, PUBG, Warzone 2, Apex, Call of Duty, CS:GO, Valorant, FIFA 23, Rocket League , Apex, i druge.

Istovremeno će se odvijati e-sportski turnir s više od 500 registriranih natjecatelja, sajam gamerske opreme, smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača te prezentacija igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures.

Svečanom otvorenju Wandercona u petak navečer nazočili su i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– Ovo je uistinu jedan velik i zanimljiv događaj, nešto što možda našim sugrađanima starije životne dobi djeluje nedokučivo, no ovo je definitivno sadašnjost i budućnost za mlađe generacije. Zahvaljujući Wanderconu Osijek se kao središte IT industrije u Hrvatskoj dodatno promovira kao grad novih, modernih industrija. Grad Osijek daje apsolutnu podršku ovom projektu i ovim putem čestitam i zahvaljujem tvrtki ReRoot Gaming koja je inicijator i organizator Wandercona koji je već sada na vrlo visokoj razini, a vjerujem da će u budućnosti biti na još većoj – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

– Drago mi je da su najjači svjetski i domaći gameri i influenceri odlučili doći u Osijek i pokazati koliko je to velika i brzorastuća industrija koja sve više preuzima primat među mlađim generacijama kada je riječ o nadmetanju. Moram priznati da pripadam generaciji koja nije kompatibilna sa svime što ovdje vidim, no produkcija je zaista na vrhunskoj razini. Svakako se trebamo prilagođavati novim trendovima, no dok gledam djecu kako sjede za ekranima svakako bih im poručio neka se bave time i budu najbolji u svome gradu, županiji ili državi, neka zarađuju od toga, no neka ipak ne zaborave otići na igralište, odigrati nogomet ili malo potrčati kroz prirodu, jer ipak je kombinacija toga i onoga čime se bave bolja nego isključivo sjediti za računalima ili igračim konzolama – poručio je župan Anušić.

Organizator prve gamerske konvencije u Osijeku je ReRoot Gaming, gamerska ekspozitura osječke marketinške agencije ReRoot.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.