Kinesko gospodarstvo nastavit će rasti 2023. zahvaljujući politici KPK-a — turski stručnjaci

Očekuje se da će kinesko gospodarstvo dodatno rasti 2023. zahvaljujući politici Komunističke partije Kine (KPK), rekli su turski stručnjaci.

Selcuk Colakoglu, direktor Turskog centra za azijsko-pacifičke studije sa sjedištem u Ankari, rekao je u nedavnom intervjuu za Xinhua da je kinesko gospodarstvo ušlo u razdoblje solidnog oporavka, posebno nakon optimizacije mjera kontrole COVID-19 početkom ove godine. .

To će se još više povećati nakon blagdanske sezone kada se očekuje da kineski i međunarodni poslovni ljudi putuju u poslovne svrhe, rekao je. “Sve ove aktivnosti donijet će pozitivnije cirkulacije u poslovnom svijetu, a bit će i pozitivnijih pomaka za kineske sektore.”

Colakoglu je pohvalio odlučnost kineske vlade da poveća produktivnost tvornica i da kinesku industriju i opskrbne lance učini otpornijima i sigurnijima s kvalificiranim kineskim ljudskim resursima u okviru svog visokokvalitetnog rasta.

“Kineski ljudski resursi su u porastu i Kina ima više kvalificirane radne snage”, rekao je. “Dakle, svi ovi planovi za postizanje visokokvalitetnog razvoja su u tijeku.”

Ponavljajući Colakoglua, Baris Doster, akademik na Sveučilištu Marmara sa sjedištem u Istanbulu, rekao je da će Kina i dalje biti pokretač svjetskog gospodarstva kroz ispravne ciljeve i politike KPK-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.