CMG-ova Gala za Blagdan lampiona 2023.: Lampioni svjetlucaju u svim kutovima Kine

Foto: VCG

Gala za Blagdan lampiona 2023, u produkciji Kineske medijske grupe  (CMG, eng. China Media Group), započela je u nedjelju u 20 sati povodom obilježavanja kraja 15-dnevne proslave Blagdana proljeća, a prikazala je tradicionalnu kinesku kulturu i predstavila niz tehničkih inovacija i istaknutih elemenata stvaranja programa.

Ove je godine je također predstavila neke od kineskih projekata nematerijalne kulturne baštine, uključujući razne lampione iz svih krajeva zemlje koji su prikazivali kineske tradicionalne narodne zanate, uz uobičajene žanrove za tradicionalnu kinesku blagdansku gala svečanost, kao što su komični dijalozi i skeč komedije, kao i plesne i pjevačke izvedbe.

CMG je integrirao televizijsku i novomedijsku produkciju te ju distribuirao kroz više medijskih platformi s konceptom “misao + umjetnost + tehnologija”. Prožimajući učinci programa znatno su poboljšani kroz nove tehnologije kao što su AR virtualni specijalni efekti, XR virtualno-stvarna fuzija produkcije, stereo video i trodimenzionalni zvuk.

Gala je emitirana na više TV kanala, radio postaja i platformi novih medija. Oko 500 gradskih trgova diljem zemlje prenosilo je galu za Blagdan lampiona na 8K javnoj platformi s velikim ekranom ultra visoke razlučivosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.