Izvršni upravitelj Hong Konga vidi ogroman potencijal za širenje suradnje Hong Konga s Bliskim istokom

Foto: VCG

Izvršni upravitelj kineske Posebne upravne regije Hong Kong John Lee izjavio je u nedjelju kako postoji ogroman potencijal za proširenje suradnje Hong Konga s Bliskim istokom.

Navedeno je rekao tijekom tiskovne konferencije održane na marginama njegova posjeta Saudijskoj Arabiji u sklopu bliskoistočne turneje, koja također uključuje Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Lee predvodi delegaciju na visokoj razini koju je organiziralo Vijeće za trgovinski razvoj Hong Konga, a sastoji se od više od 30 poslovnih istaknutih osoba iz različitih sektora, uključujući financije i trgovinu, industriju, profesionalne usluge, infrastrukturu i razvoj, inovacije i tehnologiju, kao i kao prijevoz i logistiku.

Kao najslobodnije gospodarstvo na svijetu, glavno međunarodno financijsko središte i najveće svjetsko središte za RMB van kineskog kopna, Hong Kong će odlučno u potpunosti surađivati s regijom Bliskog istoka i drugim zemljama Pojasa i puta te im doprinositi “našim financijskim, poslovnim i profesionalnim uslugama”, rekao je Lee.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.