Kineski će stručnjaci surađivati s UN-om na pronalaženju rješenja za globalnu krizu vode

Predsjednik Opće skupštine Ujedinjenih naroda Csaba Korosi i stručnjaci s Kineskog instituta za istraživanje vodnih resursa i hidroenergije tijekom su Korosijeva četverodnevnog putovanja u Kinu raspravljali o rješenjima za globalnu krizu vode .

Korosi je na sastanku s predsjednikom spomenutog instituta Kuang Shangfuom rekao kako su svijetu hitno potrebna revolucionarna rješenja koja će pomoći u rješavanju izazova u održivom korištenju vodnih resursa, dodajući kako će u sljedećih 20 godina oko 400 milijuna ljudi diljem svijeta biti prisiljeno napustiti svoje domovine zbog poplava i suša.

Korosi je ponovio da su Ujedinjeni narodi predani primjeni znanstvenih i sustavnih metoda u rješavanju globalne krize vode te je pohvalio doprinos kineskih znanstvenika koji se bave vodama ostvarenju ciljeva UN-a vezanih uz vodu.

Kina će 2023. sudjelovati na Konferenciji za srednjoročni sveobuhvatni pregled provedbe UN-ovog Desetljeća za djelovanje oko voda i sanitacija (2018.-2028.), koja će se održati u UN-ovom sjedištu u New Yorku od 22. do 24. ožujka,  a domaćini će joj biti Tadžikistan i Nizozemska.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.