Kina obnovila turistička putovanja u inozemstvo, a grupe počinju odlaziti

Foto: VCG

Kina je u ponedjeljak pokrenula pilot program nacionalnih putničkih agencija i internetskih putničkih tvrtki koje organiziraju grupna putovanja u inozemstvo i poslovanje “zrakoplovne karte + hotel” za kineske građane. Popis od 20 pilot zemalja uključuje Tajland, Indoneziju i Kambodžu. Grupe turista koje putuju u inozemstvu krenule su jedna za drugom istog dana diljem zemlje.

Prva turistička grupa iz istočnog kineskog grada Šangaja za Phuket u Tajlandu krenula je u ponedjeljak iz Međunarodne zračne luke Pudong. Granična inspekcija u toj šangajskoj zračnoj luci otvorila je poseban kanal za usmjeravanje putnika kako bi brzo prošli carinu, što je znatno olakšalo prolazak turista.

Istog dana, putnici iz zračne luke Chengdu Shuangliu u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Sichuan, također su otputovali za Phuket, uživajući u svom prvom putovanju u inozemstvo u tri godine. “Ponijeli smo kupaće kostime, hlače za plažu i kremu za sunčanje i veselimo se sunčanim plažama Phuketa i roštilju s plodovima mora.” rekla je za Chinanews Chen, mama koja putuje s obitelji.

Zhang Nan, zamjenik direktora ureda Tajlandske turističke uprave u Chengduu, posebno je otišao u dvoranu za odlazak u zračnoj luci kako bi ispratio zrakoplov. Zhang je rekao kako su, nakon što je Kina objavila nove mjere vezane uz odlazni turizam, tajlandske turističke tvrtke spremne za doček kineskih turista na Tajlandu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.