Kinesko-australske gospodarske i trgovinske veze vraćaju se na ispravan put nakon ministarskog razgovara

Foto: VCG

Kineski ministar trgovine i njegov australski kolega u ponedjeljak su tijekom virtualnog sastanka proveli “profesionalnu, pragmatičnu i iskrenu” razmjenu mišljenja o tome kako riješiti gospodarske i trgovinske probleme obje zemlje, u ključnom koraku prema vraćanju bilateralnih gospodarskih i trgovinskih odnosa na ispravan put.

Tijekom razgovora s australskim ministrom trgovine Donom Farrellom, kineski ministar trgovine Wang Wentao rekao je da su Kina i Australija, kao važne gospodarske i trgovinske partnerice, izrazito komplementarne u gospodarskim strukturama te je njihova bilateralna gospodarska i trgovinska suradnja obostrano korisna, stoji u priopćenju koje je objavilo ministarstvo.

Napominjući kako se dvije zemlje sada suočavaju s važnim razdobljem prilika za gospodarske i trgovinske odnose, Wang ih je pozvao na suradnju kako bi povećali broj pozitivnih čimbenika u gospodarskoj i trgovinskoj suradnji.

Sa svoje strane, Farrell je također istaknuo komplementarnost australskog i kineskog gospodarstva te je naglasio kako su trgovina i ulaganja važni temelji bilateralnih odnosa, budući da je Kina najveći trgovinski partner Australije i važan izvor ulaganja.

Farrell je prihvatio Wangov poziv da posjeti Kinu u bliskoj budućnosti i rekao kako se veseli putovanju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.