Kineski premijer poslao čestitku “Ledolomcima” povodom proslave kineske Nove godine 2023.

Kineski premijer Li Keqiang u srijedu je poslao čestitku “Ledolomcima” povodom proslave kineske Nove godine 2023., čiji je domaćin britanski 48 Group Club.

Li je u napisao rekao kako su prije 70 godina vizionari u britanskoj poslovnoj zajednici s velikom hrabrošću probili led i otvorili vrata kinesko-britanskoj trgovini.

Trenutačno međunarodna i regionalne situacije prolaze kroz složene i duboke promjene, a geopolitika, svjetsko gospodarstvo, klimatske promjene, prehrambena i energetska sigurnost te druga područja suočavaju se s ozbiljnim rizicima i izazovima, napisao je Li, dodajući da kada se poteškoće pojave, još je važnije je nastaviti s duhom “probijanja leda”, povećati razmjene i suradnju s pionirskim stavom, pravilno se nositi s proturječjima i razlikama, unaprijediti dobrobit ljudi i postići obostrano korisne rezultate.

Li je istaknuo da se Kina nepokolebljivo pridržava puta mirnog razvoja, provodi osnovnu državnu politiku reformi i otvaranja te je spremna raditi sa svim stranama na očuvanju svjetskog mira i promicanju razvoja i prosperiteta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.