Posljednji podaci: Broj slučajeva bolesti COVID-19 u Kini 6. veljače pao na najnižu razinu

Foto: CFP

Broj slučajeva COVID-19 u Kini pao je 6. veljače na najnižu razinu od 9. prosinca 2022., pokazali su službeni podaci u srijedu.

Na temelju rezultata PCR testa, broj potvrđenih slučajeva bolesti COVID-19 u Kini dosegao je vrhunac (6,94 milijuna) 22. prosinca 2022., zatim je fluktuirao i pao na najnižu razinu 6. veljače 2023. (9000), priopćio je Kineski centar za kontrolu bolesti.

Glavni epidemiolog centra Wu Zunyou rekao je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak kako je malo vjerojatno da će se u Kini dogoditi novi val epidemije tijekom nadolazećih mjeseci jer je razina imuniteta ljudi na najvišoj razini nakon oporavka od prethodnog vala.

Mi Feng, glasnogovornik kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, potvrdio je novinarima da je situacija s bolešću COVID-19 u Kini sve stabilnija u posljednje vrijeme te nije pronađen nikakav značajan porast u prenosivosti, sposobnosti imunološkog bijega i patogenosti virusa.

Prema podacima Kineskog centra za kontrolu bolesti, glavni sojevi virusa koji cirkuliraju u Kini još uvijek su BA.5.2 i BF.7 i njihovi podsojevi. Čini se kako BF.7 i njegovi podsojevi prevladavaju u Pekingu, Tianjinu i Unutrašnjoj Mongoliji, dok su BA.5.2 i njegovi podsojevi više zastupljeni u drugim pokrajinama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.