Počeo KlavOS – 1. Međunarodni pijanistički seminar

Glazbena škola Franje Kuhača Osijek, koja je prošle godine proglašena najboljom glazbenom školom u Hrvatskoj, u suradnji s Glazbenom mladeži Osijek već na početku ove godine nastavlja organizirati sjajne koncerte i usavršavanja. Tako je upravo pokrenula Međunarodnu glazbenu školu u Osijeku, što je prvi takav projekt na području Slavonije i Baranje i susjednih država. Projekt je zamišljen u obliku višednevnih intenzivnih edukacija i individualnog rada s nadarenim učenicima iz Republike Hrvatske i šire te je i poziv upućen eminentnim pedagozima iz Hrvatske, Srbije i Slovenije kako bi radili s učenicima, njihovim mentorima i pedagozima osnovnih i srednjih glazbenih škola. Projekt se ponovno priprema u suradnji Glazbene škole Franje Kuhača s Glazbenom mladeži Osijeka, čime se snažno potiče i uključuju mlade u njihov rad i organizaciju različitih kulturnih događanja.

Otvaranje 1. Međunarodne škola klavira, odnosno Međunarodni pijanistički seminar – KlavOS upriličeno je u četvrtak navečer (9. veljače) u prostoru Arheološkog muzeja Osijek, i to koncertom uvaženog profesora i pijaniste Rubena Dalibaltayana, profesora Muzičke akademije Zagreb. Sudionike je pozdravila i ujedno otvorila KlavOS pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje o mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul.

Programom KlavOS-a, koji se odvija u prostorijama Glazbene škole Franje Kuhača od 10. do 12. veljače 2023. godine, obuhvaćeni su seminari s učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva koje će održati prof. Vladimir Babin, također s Muzičke akademije u Zagrebu, prof. Rita Kinka s Akademije umetnosti iz Novog Sada te prof. Konstantin Krasnitski s osječke Umjetničke akademije.

U nedjelju, 12. veljače, bit će održan koncert najboljih polaznika Škole.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.