Visoki kineski diplomat sastao se sa savjetnikom predsjednika Nikaragve

Wang Yi, ravnatelj Ureda Komisije za vanjske poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), u subotu se sastao s Laureanom Ortegom, savjetnikom za ulaganja, trgovinu i međunarodnu suradnju u uredu predsjednika Nikaragve.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK-e, pohvalio je napredak koji su Kina i Nikaragva postigle od obnove diplomatskih odnosa prije više od godinu dana.

Rekao je kako je pod strateškim vodstvom čelnika dviju zemalja suradnja između Kine i Nikaragve brzo napredovala, dovodeći dvije zemlje u prvi plan odnosa Kine i Latinske Amerike.

Obnavljanje bilateralnih veza u skladu je s povijesnim trendom, služi interesima dvaju naroda i otvorit će šire izglede za svestrani razvoj bilateralnih odnosa, rekao je Wang.

Laureano Ortega rekao je kako Nikaragva čvrsto podupire napore Kine u zaštiti nacionalne sigurnosti i teritorijalnog integriteta te se protivi vanjskom uplitanju.

Nikaragva podržava inicijativu Pojas i put, Inicijativu za globalni razvoj i Inicijativu za globalnu sigurnost koje je predložila Kina, dodao je Laureano Ortega.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.