Kina aktivno podržava Tursku i Siriju u prevladavanju utjecaja potresa

Foto: VCG

Kina će aktivno pružati podršku i pomoć Turskoj i Siriji kako bi što prije prebrodile posljedice nedavnih razornih potresa, rekao je u ponedjeljak dužnosnik Kineske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju.

Zheng Yuandong, dužnosnik spomenute agencije, rekao je da Kina aktivno pruža potporu i pomoć nakon masivnih potresa koji su pogodili Tursku i Siriju.

Foto: VCG

Foto: VCG

Prve serije humanitarne pomoći za Tursku, koje je financirala kineska vlada, stigle su u Istanbul 11. i 12. veljače, uključujući hitno potrebne deke i pamučne šatore, rekao je Zheng.

Zheng je rekao da kineska vlada povećava humanitarnu pomoć Siriji, a pošiljke će uključivati 30 000 kompleta prve pomoći, 20 000 deka, 10 000 pamučnih podstavljenih jakni, 300 pamučnih šatora, respiratore, aparate za anesteziju, generatore kisika i druge materijale. Ovi će artikli biti isporučeni što je prije moguće.

Prva pošiljka medicinskih potrepština Društva Crvenog križa Kine za Siriju stigla je u Damask. Druga pošiljka potrepština poslana je iz Pekinga 13. veljače i pomoći će više od 10 000 žrtava potresa, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.