Kineski izaslanik pozvao na ukidanje sankcija kako bi se sirijskoj djeci vratila “nada u preživljavanje”

Foto: VCG

Kineski je izaslanik u ponedjeljak pozvao dotične zemlje na trenutačno ukidanje jednostranih sankcija kako bi se vratila “nada u preživljavanje” djeci u zemljama poput Sirije.

Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima, ukazao je na “surovu stvarnost” u kojoj jednostrane sankcije desetkuju gospodarske temelje i razvojne kapacitete pogođenih zemalja, oduzimajući brojnoj djeci prava na razvoj i opstanak, najtemeljnija od svih prava.

Nakon snažnog potresa u Siriji, nezakonite jednostrane sankcije dovele su do ozbiljnog nedostatka teške opreme i alata za potragu i spašavanje, izazivajući ozbiljnu zabrinutost da su mnoga djeca pod ruševinama možda stradala zbog nepravodobnog spašavanja ili nedovoljnih spasilačkih kapaciteta, rekao je Zhang na sastanku Vijeća sigurnosti o djeci u oružanim sukobima.

“Pozivamo dotične zemlje da odmah bezuvjetno ukinu sve nezakonite jednostrane sankcije, ne budu suučesnice prirodne katastrofe i ne oduzimaju sirijskoj djeci nadu u preživljavanje te odustanu od licemjernog političkog stava”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.