Kineski ministar vanjskih poslova razgovarao s tajlandskim kolegom

Kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang u ponedjeljak je razgovarao s tajlandskim zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Donom Pramudwinaijem.

Qin je rekao da će Kina provoditi temeljnu državnu politiku otvaranja, poticati visokokvalitetni razvoj i uspostaviti novu razvojnu paradigmu, koja će donijeti nove prilike kinesko-tajlandskoj suradnji.

Qin je predložio da Kina i Tajland održavaju razmjene na visokoj razini kako bi međusobno političko povjerenje podigli na novu visinu, doveli praktičnu suradnju na novu razinu i potaknuli nova postignuća u međuljudskim razmjenama.

Dvije bi zemlje trebale raditi zajedno na produbljivanju Globalne razvojne inicijative i Globalne sigurnosne inicijative, provedbi važnih odluka Posebnog samita Kine i ASEAN-a za obilježavanje 30. godišnjice dijaloga između Kine i ASEAN-a i ostvarivanju novog napretka u multilateralnoj suradnji, dodao je Qin .

Napominjući kako Tajland cijeni svoje odnose s Kinom, Don Pramudwinai je rekao da također čvrsto podupire politiku jedne Kine, Globalnu razvojnu inicijativu i Globalnu sigurnosnu inicijativu te se nada da će dvije zemlje održavati razmjene na svim razinama i aktivno promicati suradnju u raznim područjima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.