Kineski premijer zatražio mišljenje o nacrtu izvješća o radu vlade

Premijer Li Keqiang u ponedjeljak je predsjedao simpozijem na kojem je od predstavnika kineskih nekomunističkih stranaka, Svekineskog saveza industrije i trgovine i osoba bez stranačke pripadnosti zatražio mišljenje o nacrtu izvješća o radu vlade.

Li je saslušao prijedloge predstavnika i pohvalio njihovu važnu ulogu u vladinom znanstvenom i demokratskom odlučivanju.

Li je rekao da je kinesko gospodarstvo prošle godine postiglo razuman rast i rezultate u razumnom rasponu te je otvoreno više od 12 milijuna novih radnih mjesta u urbanim sredinama, a indeks potrošačkih cijena porastao je u prosincu 2022. za samo 1,8% na godišnjoj razini

Li je napomenuo da se Kina još uvijek suočava s teškim vanjskim okruženjem, a temelj za oporavak domaće potražnje još se nije učvrstio.

Rekao je da se kinesko gospodarstvo stabiliziralo krajem prošle godine i počelo oporavljati početkom 2023. Potrošnja, koja je godinama bila glavni pokretač kineskog gospodarstva, zabilježila je ubrzani rast u siječnju, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.