Dohodak po glavi stanovnika kineskih poljoprivrednika dostigao prekretnicu

Foto: VCG

Godišnji raspoloživi dohodak kineskih poljoprivrednika po glavi stanovnika porastao je u 2022. na novu najvišu razinu, rekli su dužnosnici u utorak na tiskovnoj konferenciji.

“Godišnji raspoloživi dohodak kineskih poljoprivrednika po glavi stanovnika 2022. porastao je na 20 133 juana (oko 2955 američkih dolara), premašivši prvi put prekretnicu od 20 000 juana”, rekao je Wu Hongyao, zamjenik direktora Ureda Središnje vodeće grupe za ruralni rad, na tiskovnoj konferenciji Informacijskog ureda Državnog vijeća.

U 2022. kineski godišnji raspoloživi dohodak poljoprivrednika po glavi stanovnika u područjima koja su tek izašla iz siromaštva porastao je za 7,5 posto na 15 111 juana, što je 1,2 postotni bod više od nacionalnog prosjeka za poljoprivrednike, rekao je Liu Huanxin, čelnik Nacionalne uprave za revitalizaciju sela, na istoj tiskovnoj konferenciji.

Kina je u ponedjeljak predstavila svoj “središnji dokument br. 1” za 2023., u kojem je navedeno devet zadataka za sveobuhvatno promicanje ruralne revitalizacije ove godine. Dokument je istaknuo zadatke potrebne kako bi se poljoprivrednicima proširili kanali za povećanje prihoda i unaprijedila sposobnost za osiguravanje bogatstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.