Forum medijske zajednice Pojasa i puta 2023. održan u Pekingu

U Pekingu je u utorak održan Forum medijske zajednice Pojasa i puta 2023. čiji je domaćin bila Kineska medijska grupa (CMG, eng. China Media Group).

Ovogodišnji forum, koji se održava s temom “Udružimo ruke za zajednički razvoj, radimo zajedno za zajednički prosperitet”,  potaknuo je medije iz zemalja duž Pojasa i puta na ostvarenje kvalitetnije suradnje i produbljenje međuljudskih razmjena.

Više od 120 predstavnika 54 medijske organizacije iz 33 zemlje i regije prisustvovalo je forumu kroz kombinaciju internetskih i fizičkih aktivnosti.

“U 2023. se obilježava 10. godišnjica inicijative Pojas i put koju je predložio kineski predsjednik Xi Jinping”, rekao je Shen Haixiong, predsjednik Kineske medijske grupe, dodajući kako je “visokokvalitetna zajednička izgradnja Pojasa i puta postala učinkovita platforma za produbljivanje međunarodne suradnje i važan put za zajedničku izgradnju zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost.”

Sudionici su rekli da je medijska zajednica Puta svile ključna za širenje međunarodne suradnje među medijskim kućama radi stvaranja uzajamne koristi, a inicijativi Pojas i put potrebna je snažna medijska suradnja i komunikacija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.