Francuski predsjednik Macron sastao se s visokim kineskim diplomatom

Foto: VCG

Francuski predsjednik Emmanuel Macron sastao se u srijedu s Wang Yijem, direktorom Ureda Komisije za vanjske poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e).

Napominjući kako Kina Francusku uvijek smatra prioritetnim partnerom za suradnju, Wang je rekao da je Kina voljna dodatno pojačati razmjene na visokoj razini s Francuskom, kako bi otvorili nove izglede za kinesko-francuske odnose, pružili novi poticaj razvoju odnosa Kine i EU-e  te dali novi doprinos promicanju međunarodne suradnje i suočavanju s globalnim izazovima.

Kina i Francuska pomogle su jedna drugoj u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19, rekao je Wang, dodajući da je Kina spremna u potpunosti ponovno pokrenuti razmjene s Francuskom u raznim područjima, budući da se kinesko gospodarstvo brzo oporavilo i društvo vratilo u normalu.

Macron je rekao da se raduje susretu s predsjednikom Xi Jinpingom radi obnove prijateljstva, promicanja suradnje i stvaranja bolje budućnosti.

Suočene sa sve kompliciranijom međunarodnom situacijom, Francuska i Kina trebale bi surađivati na održavanju stabilnosti i ravnoteže, podržati multilateralizam, suprotstaviti se blokovskim sukobima i izbjeći raspad svijeta, rekao je Macron.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.