NBK: Kina povećava financijsku potporu privatnim poduzećima i nekretninskom sektoru

Foto: VCG

Kina će proširiti raspon instrumenata za potporu financiranju privatnih poduzeća i promicati nesmetan prijelaz industrije nekretnina na “novi model razvoja”, priopćila je u srijedu Narodna banka Kine (NBK).

Država će u 2023. primijeniti “dvije nepokolebljive mjere”, odnosno proširit će raspon potpore financiranju obveznicama za privatna poduzeća i potaknuti financijske institucije na povećaju kredite privatnim poduzećima, navedeno je u izjavi NBK-e objavljenoj nakon njezine radne konferencije o financijskom tržištu za 2023.

NBK je priopćila da će se usredotočiti na jačanje financijskih usluga u kineskom poljoprivrednom sektoru, u nastojanjima za konsolidacijom i širenjem postignuća postignutih u smanjenju siromaštva i nastavkom jačanja sposobnosti financijskih usluga za služenje ruralnoj revitalizaciji.

Krajem su prošle godine NBK i Kinesko regulatorno povjerenstvo za bankarstvo i osiguranje izdali su smjernice u 16 koraka kojima su se obvezali stabilizirati ponudu zajmova za razvoj nekretnina i podržati razumnu potražnju za individualnim stambenim zajmovima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.