Visoki diplomat pozvao na bližu koordinaciju Kine i Francuske

Visoki kineski diplomat pozvao je u četvrtak u Parizu na bližu koordinaciju između Kine i Francuske kako bi čvrsto poduprle globalizaciju i multipolarizaciju, zajednički prakticirale multilateralizam te zaštitile autoritet Ujedinjenih naroda (UN) i temeljne norme upravljanja međunarodnim odnosima.

Kina i Francuska, kao stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a i velike zemlje koje provode neovisnu vanjsku politiku, trebale bi preuzeti svoje odgovornosti prilikom suočavanja s globalnim neizvjesnostima, rekao je Wang Yi, direktor Ureda Komisije za vanjske poslove Komunističke partije Kine (KPK-e), tijekom sastanka s Laurentom Fabiusom, predsjednikom francuskog Ustavnog vijeća.

Kina će održati zamah visokokvalitetnog razvoja, promicati otvaranje na visokoj razini i čvrsto se pridržavati kineskog puta modernizacije, koji će donijeti nove mogućnosti za suradnju Kine i Francuske u raznim područjima, dodao je Wang.

Fabius, također bivši francuski premijer, rekao je da se odnosi Francuske i Kine razvijaju neometano. Posljednjih su godina globalni izazovi, poput pandemije bolesti COVID-19, istaknuli nužnost jačanja suradnje u međunarodnoj zajednici.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.