Kineska PV industrija izvješćuje o snažnom širenju u 2022.

Foto: VCG

Kineski fotonaponski (PV) sektor zabilježio je snažan rast u 2022. s ukupnom izlaznom vrijednošću industrije koja je premašila 1,4 trilijuna juana (203,9 milijardi USD), pokazuju službeni podaci.

Proizvodnja glavnih karika industrijskog lanca, uključujući polisilicij, pločice, ćelije i module, zabilježila je međugodišnji rast od preko 55 posto, prema Ministarstvu industrije i informacijske tehnologije (MIIT).

Prošle je godine u zemlji došlo do stalnog širenja izgradnje fotonaponskih baza velikih razmjera i primjene distribuirane fotonaponske energije, s novododanim instaliranim fotonaponskim kapacitetom koji je dosegnuo 87 gigavata.

Industrija obnovljive energije u zemlji i dalje je vodeća na globalnoj razini, s fotonaponskim modulima, vjetroturbinama, mjenjačkim kutijama i drugim ključnim komponentama proizvedenim u Kini koji su prošle godine činili 70 posto svjetskog tržišnog udjela, prema Nacionalnoj upravi za energiju.

U 2022. kineska proizvodnja obnovljive energije bila je ekvivalentna smanjenju domaćih emisija ugljičnog dioksida od 2,26 milijardi tona, objavila je uprava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.